The Back Roomin tarina

Nettisivujemme sisältövastaava Hanna on jo pidemmän aikaa kauniisti yrittänyt inspiroida minua blogikirjoittamiseen The Back Roomin nettisivuilla. Blogit on kuulemma se, mitä asiakkaat haluavat. Tiedetään tiedetään, mutta … olkoon menneeksi!

Itse en juuri blogeja lueskele. Mutta kai niitä voi silti kirjoittaa? Onhan minulla tosiaan toinenkin blogi olemassa, mutta se liittyy ihan toisenlaiseen aihepiiriin, nimittäin hirsitalorakentamiseen. Siitä onkin ollut hauska kirjoittaa. Ja huikean lukijamäärän se onkin saanut.

Mutta miten minä kiropraktikkona kirjoittaisin kiinnostavasti omasta työstäni? Kivaa työtähän se on, mutta mitä siitä voisi kirjoittaa? Eihän potilaista voi kirjoittaa vaitiolovelvollisuutta loukkaamaatta. Vai voiko? Kokeillaan ja katsotaan, mitä tästä tulee.

Kerron tässä ensimmäisessä artikkelissani hieman siitä, mikä The Back Roomin tarina on ja keitä täällä työskentelee. The Back Room on siis kiropraktikon, hierojan ja pilatesohjaajan palveluja tarjoava tamperelainen yritys. Toimitilamme sijaitsee Tampereen Papinkadulla, Kaakinmaan ja Pyynikin rajamailla.

The Back Room

The Back Roomin tarina alkoi tammikuussa 2016, kun nykyinen Papinkadun liiketilamme (silloinen Tampereen Kristillisen työväenyhdistyksen toimitila) tuli myyntiin.

Sijainti oli minulle ja kollegalleni, kiropraktikko Jaakko Vallille niin mieleinen, että ryhdyimme välittömästi tositoimiin. Vaikkei meillä sitä ennen edes ollut kovin konkreettista ajatusta omista toimitiloista.

Itse olin ollut tyytyväinen yli 10 vuotta kestäneeseen uraani Terveystalossa. En kokenut tarvetta livahtaa sieltä pois. Töitä piisasi ja yhteistyö lääkärien kanssa oli sujuvaa. Ja erittäin opettavaista. Jaakolla kyllä oli ollut jonkin sortin haaveita omista tiloista. Joten ehkä The Back Room loppujen lopuksi olikin Jaakon ”dream come true”.

Kaupan, kahvilan ja siunatun tilan uusi elämä

Papinkadun tiloista käytiin lyhyt, mutta sitäkin jännittävämpi tarjouskilpailu. Ja niin vain kävi, että liiketila tulla tupsahti syliimme. Saamaan uutta ilmettä ja uutta elämää.

Nämä 90-neliöisen toimitilamme seinät olivatkin vuosien saatossa nähneet paljon: 1960-luvulla tiloissa toimi ruokakauppa, 1970-luvulla kahvila ja vuodesta 1980 alkuvuoteen 2016 tiloissa kokoontui kristillinen yhdistys. Rukoilemaan, kokoustamaan ja soittamaan puhallinmusiikkia.

The Back Room Papinkatu Tampere

Ennen uutta elämää toimitilassa oli edessä ensin iso purkutyö ja sen jälkeen vielä isompi jälleenrakennustyö. Olimme onnekkaita sadessamme kasaan tiimin rakennusalan ammattilaisista isolla A:lla.

Arkkitehti Jussi Hietalahti, puuseppä Tom Härkönen, sähköasentaja Toni Laamanen ja sisustussuunnittelija Kirsi Virrantalo, vain muutamia nimiä mainitakseni, suunnittelivat ja toteuttivat toiveidemme mukaiset tilat. Toiveissa oli ennen kaikkea tilat,  joissa sekä asiakkaat että työntekijät viihtyisivät. Ja sellaiset taisimme saada.

The Back Roomin hyvä tiimi

Tilojakin tärkeämpi asia ja koko homman ydin on kuitenkin ihmiset. Tiimi. Myös sen kanssa meillä on ollut onnea. Ja onnen lisäksi, ehkä meille oli jo vähän kehittynyt jonkinlaista ”silmää” hyvien ammattilaisten suhteen… mene ja tiedä. Mutta osaavalla ja yhteistyökykyisellä sekä erinomaisen palveluhenkisellä tiimillä olemme saaneet tehdä töitä alusta eli heinäkuusta 2016 lähtien.

The Back Roomin alkuhenkäys tuli siis meiltä kahdelta kiropraktikolta eli Jaakolta ja minulta, mutta toiveissamme oli saada mukaan muitakin ammattilaisia. Ainakin hieroja ja pilatesohjaaja.

Omista ”verkostoistamme” löytyikin mahtavat ammattilaiset, hieroja Riia Mattila ja pilatesohjaaja Minna Kurjenmäki, jotka kaikeksi onneksi onnistuimme suostuttelemaan tiimiimme. Meillä on ollut ilo ja onni tehdä yhteistyötä Minnan ja Riian kanssa The Back Roomin ensimmäisestä aukiolopäivästä lähtien.

Riia oli vanha tuttu Tampereen Terveystalolta. Terveystalolla Riia oli ehtinyt huseerata mm. lääkäriasiakkuusvastaavana ja asiakaskokemusvalmentajana. Energinen mimmi, josta on vaikka mihin. The Back Roomissa Riia tekee hierontaa sekä kehonhuoltoanalyysejä ja -ohjauksia.

Minna löytyi pilatesohjaajakurssilta Helsingistä. Itse olin jo pitkään halunnut käydä pilatesohjaajakoulutuksen vahvistaakseni ymmärrystäni ja ammattitaitoani. Keho on vaikea kokonaisuus, sen parissa ei mikään oppi todellakaan ojaan kaada.

Pilatesohjaaja Minna Kurjenmäki.
Pilatesohjaaja Minna Kurjenmäki.

Opin lisäksi pilatesohjaajakurssilta hihaan tarttui Minna, positiivinen, energinen ja sinnikäs liikunnan ja kaupan ammattilainen. Intohimo ja rakkaus työhön todellakin näkyy hänessä. ”Tää on niin mun juttuni” on Minnan slogan.

Kiropraktikko -tiimi kasvaa

Kun The Back Roomin ovet Tampereen Papinkadulla ison remontin jäljiltä heinäkuussa 2016 avattiin, niin aluksi tietenkin jännitti, löytävätkö asiakkaat meidät. Mutta kyllä he löysivät. Sekä vanhat että uudet. Tästä olimme luonnollisesti kovin iloisia ja kiitollisia. Hihat sai laittaa heilumaan.

Hihoja heiluteltiin reilun vuoden ajan tällä kokoonpanolla. Sitten tarvittiin lisäkäsiä. Kysyntä kiropraktikon hoitoja kohtaan lisääntyi sen verran, että oli aika alkaa etsiä ”uutta verta”. Uutta, ja erityisen kokenutta, ”verta” löytyikin, ei ihan Tampereelta mutta junamatkan päästä Jämsästä.

Jämsän tyttö Anu alotti työt The Back Roomissa loppuvuodesta 2017. Anu oli ihastuttava lisäys tiimiimme.

Vuonna 1992 kiropraktikoksi valmistunut Anu toi tullessaan paljon ammattikokemusta sekä erittäin viehättävän ja empaattisen olemuksensa tamperelaisten asiakkaidemme iloksi. Ihan kokonaan tamperelaiset eivät Anua saaneet, sillä osan viikkoa Anu palvelee edelleen jämsäläisiä asiakkaita omalla vastaanotollaan.

Kiropraktikot Tuomas Kivistö (vas.) Krista Valli, Anu Härmä-Hietavala ja Jaakko Valli.
Kiropraktikot Tuomas Kivistö (vas.) Krista Valli, Anu Härmä-Hietavala ja Jaakko Valli.

Vuosi vaihtui ja heti alkuvuodesta 2018 saimme yhteydenoton Barcelonasta. Reipas nuori mies, kiropraktikoksi lähikuukausina valmistuva Tuomas Kivistö halusi myös tulla meille töihin!

Työhaastattelut hoituivat modernisti, ja olosuhteiden pakosta, Skypen välityksellä. Kyllä, kiva mies, energinen ja positiivinen. Selkeästi tästä alasta innostunut. Kyllä, meille saisi tulla. Heti kun olisi todistus plakkarissa.

Heinäkuussa 2018 tuo porilais-barcelonalais -vahvistus sitten saapui. Ja siitä lähtien olemme voineet tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden valita neljästä hyvin erilaisesta kiropraktikosta itselleen sopivan. Ja bonuksena vielä: pystymme nyt tarjoamaan asiakkaillemme pääsyn hoitoon hyvinkin nopealla varoitusajalla.

The Back Roomin tarina jatkuu

Juoksukoulu The Back Room
Riia ja Krista Ellan (kesk.) vetämässä juoksukoulussa hellekesällä 2018.

Keväällä 2018 palvelutarjontamme laajeni, kun pikajuoksija Ella Räsänen aloitti meillä juoksukoulun ohjaajana. Hän on iloinen, kannustava ja osaava ohjaaja.

Ella osaa tehdä treenaamisesta hauskaa ja nautinnollista. Ja kesän 2018 hellesää huolehti siitä, että todellakin tarkenimme juosta 😊

Tällainen oli The Back Roomin ensimmäinen blogipostaus. Seuraavaksi taidan kirjoittaa kiropraktiikasta. Kiropraktiikka on monelle kuitenkin sellainen asia, joka kaipaa vielä hieman lisäselvennystä.

Ja katsotaan, saisinko innostettua muitakin tiimimme jäseniä blogikirjoittamisen ihmeelliseen maailmaan.

Kiitos mielenkiinnosta ja tervetuloa The Back Roomiin, autamme sinua mielellämme!

Tutustu asiantuntijoihimme ja varaa aika!

Kiropraktikko D.C. Krista Valli

Krista Ketelä (ent. Krista Valli)
Kiropraktikko D.C.
Kuntosaliohjaaja
Pilatesohjaaja
Kiinalaisen lääketieteen akupunktiohoitaja

Vastaanottoni on Tampereella The Back Roomissa (Papinkatu 19) ja Seinäjoella Fysio-Ketelän tiloissa (Puskantie 23).

Varaa aika Tampereelle tai Seinäjoelle