Kiropraktikko Krista Ketelä
(ent. Krista Valli)

Kiropraktikko, Doctor of Chiropractic
The Back Roomin perustaja ja emäntä

 

Kiropraktikko Krista Valli

Kiropraktikko D.C. Krista Ketelä (ent. Krista Valli)


Taustaa minusta kiropraktikkona

Olen suorittanut 5-vuotisen ylemmän korkeakoulututkinnon (MChiro) ja valmistunut kiropraktikoksi vuonna 2004. Opiskelin maineikkaassa AECC:ssa (The Anglo-European College of Chiropractic), joka sijaitsee Bournemouthissa, Etelä-Englannissa.

Kiropraktiikasta urana minut sai innostumaan omat hyvät hoitokokemukset legendaarisen tamperelaisen kiropraktikon Kari Kausen asiakkaana. Onnettomuuden seurauksena tullut niska- ja selkävamma sekä näyttöpäätetyö lennonjohdossa olivat sellainen yhdistelmä, että oma kroppa temppuili jo parikymppisenä.

Valmistumiseni jälkeen päädyinkin sitten työskentelemään juurikin edellämainitun kollega Kausen kanssa Terveystalossa 12 vuoden ajaksi. Vuonna 2016 siirryin pitämään vastaanottoani omiin tiloihin, kun perustin The Back Roomiin Tampereen Papinkadulle. Nykyään meitä on täällä  kolme kiropraktikkoa: Jari, Anu ja minä.

Olen äärimmäisen kiitollinen, että löysin kiropraktiikan. Se toi uuden suunnan ei vain keholleni, mutta myös ammatillisesti.

Kiropraktikon työ on toisaalta haastavaa, mutta myös äärimmäisen palkitsevaa. Haastavan työstä tekee se tosiseikka, että kiropraktikon työ on kivun, välillä erittäin vaikeankin kivun, hoitoa. Itselleni työstä palkitsevan tekee se, että kiropraktiikka on hoitomuotona niin tehokas, sillä pääsee hyviin hoitotuloksiin. Lisäksi tykkään tehdä työtä ihmisten parissa.

 

Osaamiseni kiropraktikkona

Kiropraktikkona olen perehtynyt tuki- ja liikuntaelimistön häiriöiden tutkimukseen ja hoitoon. Nämä häiriötilat ovat yleensä nivelten ja lihasten toiminnallisia ongelmia, eivät niinkään rakenteellisia. Toisin sanoen ongelmia, joita ei voi esim. röntgen- tai magneettikuvissa nähdä, mutta jotka voi tuntea käsin.

Alla on lista niistä oireista, joiden vuoksi asiakkkani yleisimmin vastaanotolleni hakeutuvat:

Varsinainen hoito on nivelten ja lihasten käsittelyä, jolla pyritään palauttamaan hoidettavan alueen normaali liikkuvuus ja asento.

Omat vahvuusalueeni kiropraktikon työssä ovat niskan, rintarangan, alaselän, lantion, nivusalueen ja pakaran ongelmien lisäksi ääreisnivelten (olkapää, nilkka, jalkapöytä) vaivat sekä hampaiden narskuttelusta aiheutuvat ja vagus-hermon ärsytyksestä aiheutuvat oireet.

 

Akupunktio auttaa 

Kiropraktikkokoulutuksen lisäksi olen suorittanut 4-vuotisen kiinalaisen lääketieteen akupunktiohoitajakoulutuksen.

Pääasiassa teen kiropraktisia hoitoja, mutta tarvittaessa yhdistän kiropraktiseen hoitoon akupunktiohoitoa. Varsinkin päänsärkyjen tai hankalan iskiaskivun yhteydessä päädyn usein tekemään tällaisia yhdistelmähoitoja.

Myös pelkkään akupunktiohoitoon voit halutessasi tulla. Akupunktiohoito toimii hyvin mm. stressiin, toiminnallisiin vatsavaivoihin ja kuukautishäiriöihin.

 

Liike on lääke

Uskon, että liike on lääke. Mahtava sellainen. Ajattelen, että liikunta toimii parhaiten, ja eniten siitä nauttii, kun keho on ensin hoidettu kivuttomaksi.

Itselleni hyvä päivä on sellainen päivä, kun saa liikkua. En ole suuri liikunnallinen lahjakkuus, eikä minulla ole kilpaurheilutaustaa. Mutta rakastan liikkumista, ja yritän liikkua päivittäin: treenaan salilla ja teen pilatesta. Teen porrastreeniä (Pispalan portaissa, tietenkin 🙂 ) Joogaan, hölkkään ja venyttelen. Taluttelen koiraa. Kesäisin harrastan avovesiuintia.

Ymmärtääkseni paremmin millaiset liikkeet voivat tukea kehon paranemista, olen kouluttautunut myös kuntosali- ja pilatesohjaajaksi.

Omassa työssäni yritän neuvoa kaikille asiakkailleni yksilöllisiä kehonhuolto-ohjeita, eli venyttelyä, liikkuvuutta ja voimaa, sopivassa suhteessa.

 

Keho

Keho voi olla joskus vaativa, työläs ja isohuoltoinen. Ajattelen, että omaa kehoa ja sen hyvinvointia kannattaa vaalia niin hyvin kuin vain ehtii ja jaksaa. Se maksaa itsensä takaisin. Hyvin toimiva, kivuton keho on valtava voimavara.

Kehon huollossa jatkuvuus ja säännöllisyys on tärkeää. Itse ajattelen että kehoa kannattaa huoltaa samalla periaatteella kuin hampaitaan. Eli päivittäinen, omatoiminen perushuolto, jonka lisäksi riittävä määrä korjaus- ja huoltotoimenpiteitä ammattilaisen tekemänä. Uskon, että tämä resepti toimii sinullekin.

Lisää ajatuksiani selästä ja kehonhuollosta voit lukea kirjoittamistani blogiartikkeleista. Pääset lukemaan niitä tästä.

Lämpimästi tervetuloa vastaanotolleni Tampereen Papinkadulle! Varaa aikasi vastaanotolleni tästä.

 

 

Kokemuksia kiropraktikko Krista Ketelän hoidosta:

”Krista on mahtavan ammattitaitoinen kiropraktikko. Lisäksi mukava ja iloinen persoona, jolla on ilo käydä. Hoidon aikana kertoo mitä tekee ja miksi, ja mistä mikäkin vaiva johtuu. Vahva suositus!”

”Kristan hoidossa näkyy pitkä kokemus kiropraktikkona ja vahva, monipuolinen osaaminen. Arvostan erityisesti myös Kristan kokonaisvaltaista tapaa hoitaa asiakasta. Hän on energinen ja iloinen persoona ja se välittyy kivalla tavalla myös hänen hoidostaan 🌞”

”Kiropraktikolla käynti helpotti huomattavasti mun selkä- ja niskajumeihin. Jopa helpompi hengittää kun ammattitaitoinen Krista aukaisi mun juntturaselän. Maanantaina vielä toinen hoitokerta viihtyisässä The Back Roomissa! Suosittelen lämpimästi kaikille tätä paikkaa!🙏👍💕”

”Kiitos Kristalle, mukava ja ammattitaitoinen ihminen 🙏 Kun olet pulassa (tai ehkäpä jo ennen sitä), varaa pikimmiten aika ja Krista auttaa!”