Hieronta

Hierojalla on oma ”käden jälki”, joka mukautetaan hieronta -käynnillä asiakkaan tarpeisiin ja toiveisiin.

 

Miksi hierojalle?

Hieronta auttaa, jos sinulla on esimerkiksi seuraavia oireita: niska-hartiaseudun vaivat, päänsärky, alaselän vaivat, lonkkavaiva, polvivaiva, olkapään vaivat, kehon jumit ja kiputilat.

Hieronta lievittää lihasjännitystä ja stressiä, rentouttaa lihaksia ja vilkastuttaa pintaverenkiertoa sekä aineenvaihduntaa. Hieronnalla voimme edistää kuona-aineiden poistumista kudoksista ja hapen pääsyä kudoksiin, jolloin usein myös kipu, kuten päänsärky lievittyy.

Hierontakäynnin alussa haastattelemme ja tutkimme sinut. Näin pyrimme saamaan selville oireiden syyn tai aiheuttajan, jota lähdetään hoitamaan hieronnalla ja lihaskäsittelyllä.

 

Fyysinen palautuminen edistyy

Hieronnan avulla voimme auttaa sinua fyysisessä palautumisessa. Liikkuvilla ihmisillä ja urheilijoilla keho kuormittuu harjoittelussa. Hieronnan avulla palautuminen edistyy ja nopeutuu sekä liikeradat laajenevat, jolloin suoritustekniikka paranee tai tehostuu. Fyysinen palautuminen on erittäin tärkeää, jotta voit jatkaa harjoitteluasi ja kehittyä siinä edelleen.

Ihmisen kehossa on lihasryhmiä ja lihaksia joiden venytys on vaikeaa yksin, esim. syvemmällä olevat pienet lihakset. Ennen kuin isommissa lihaksissa tuntuu mitään oireita, niin syvissä lihaksissa voi jo olla jotain käsiteltävää eli hieronnassa voidaan niitä hoitaa.

 

Stressi helpottuu

Autamme hieronnan avulla sinua myös henkisessä palautumisessa, sillä hieronnassa keho ja mieli rentoutuu. Kun olet stressaantunut, niin hengityslihakset kiristyvät ja niitä voidaan hieronnalla avata, jolloin hengitys helpottuu ja koko keho rentoutuu.

Rentouttavassa hieronnassa käydään koko keho läpi lempeästi. Kosketuksen kautta keho rentoutuu, hengitys rauhoittuu ja syke tasaantuu. Stressaantuneilla asiakkailla on usein myös päänsärky, jota voidaan myös hoitaa hengityslihasten avaavalla käsittelyllä.

 

Hieroja hoitaa myös syvät lihakset

Erityisesti istumatyö ja huonon ryhdin mukanaan tuomat haasteet aiheuttavat erilaisia vaivoja, kireyttä ja laiskuutta tietyissä lihaksissa.

Liikkuvilla ihmisillä ja urheilijoilla keho kuormittuu harjoittelussa. Hieronnan avulla palautuminen edistyy ja nopeutuu sekä liikeradat laajenevat, jolloin suoritustekniikka paranee tai tehostuu.

Ihmisen kehossa on lihasryhmiä ja lihaksia joiden venytys on vaikeaa yksin, esim. syvemmällä olevat pienet lihakset. Ennen kuin isommissa lihaksissa tuntuu mitään oireita, niin syvissä lihaksissa voi jo olla jotain käsiteltävää eli hieronnassa voidaan niitä hoitaa.

 

Hieronta auttaa jos: 

  • niska- ja hartiasärky tai jännityspäänsärky vaivaa
  • alaselkä on kipeä
  • lonkka, polvi tai olkapää oireilee
  • keho on jumissa
  • haluat eroon lihaskrampeista ja lihaskivuista
  • toivot apua unettomuuteen
  • olet stressaantunut
  • kuntoilet paljon tai teet ruumiillisesti vaativaa työtä
  • haluat vain rentoutua ja hoitaa kehoasi

 

Kuinka usein hierontaan?

Kehon ajoittainen ”skannaus” ja käsittely olisi tärkeää, jotta isompia vaivoja ei pääsisi syntymään.

Yksi hierontakerta riittää harvoin, jos jumeja on kehittynyt jo pitempään. Se vaatii useamman käsittelykerran, että kroppa rentoutuu ja antaa periksi. Usein asiakkaat hakeutuvat hoitoon hieman liian myöhään, ns. ”pää kainalossa”, jolloin verenkierto on jo häiriintynyt.

Yleensä suosittelemme asiakkaalle kolmen kerran viikottaista pakettia ja sen jälkeen tarkistus miten hoito on tehonnut. Hoitojen välissä annamme asiakkaalle kotona tehtävät kevyet harjoitteet.

Istumatyöläisille hyvä sykli kehon liikkuvuuden ylläpitoon olisi kerran kuukaudessa. Mikäli on vaivoja, niin kannattaa ottaa hieronta kerran viikossa esim. kolmen kerran sarjana. Jos kerta kuukaudessa ei ole mahdollista, niin sitten joka toinen kuukausi.

Hieronnan tarve riippuu myös siitä, miten itse huoltaa kehoaan ja tekeekö itsenäisesti harjoituksia ja venytyksiä.

Kuntourheilijalle olisi hyvä tulla hierontaan kerran kuukaudessa, sillä kuormitusta tulee harjoittelun kautta kroppaan, esim. yhden viikon kuukaudessa voisi pyhittää palautukseen ja kehon huoltoon ja tulla silloin hierontaan.

 

Saat eväät hyvään oloon

Annamme yksilölliset neuvot ja vinkit, joiden avulla pystyt huoltamaan omaa kehoasi hoitokertojen välissä ja hoidon jälkeen.  Erityisesti haluamme tukea sinun motivaatiotasi omaehtoiseen lihaskunnon ylläpitoon ja antaa sinulle ohjeita, miten pääset eroon niistä vaivoista ja kiputiloista, joiden vuoksi olet hakeutunut hoitoon.

The Back Roomissa sinua ja koko kehoasi auttavat voimaan paremmin hieroja Elisa Kuusela.

Varaa aika hierontaan tai kysy lisää!

 

Hieronta The Back Room