Vyöhyketerapia

Vyöhyketerapia on ikivanha hoito- ja parannusmenetelmä, joka on lähtöisin Pohjois-Amerikan intiaaneilta.

Mitä on vyöhyketerapia?

Moderni vyöhyketerapia on hoitomuoto, jossa käsitellään painelemalla ja hieromalla, niin sanottuja heijastealueita eli vyöhykkeitä.

Esimerkiksi jalkapohjissa on kaikkia kehon osiamme ja sisäelimiämme vastaavat vyöhykkeet. Näitä vyöhykkeitä löytyy lisäksi mm. käsistä, korvista, kasvoista ja selästä.

 

Miten vyöhyketerapiahoito vaikuttaa?

Vyöhyketerapian tärkein vaikutuskanava on hermosto. Hermopäätteitä käsittelemällä elimistö alkaa pyrkiä normaaliin, tasapainoiseen toimintaansa.

Kehossamme on lisäksi energiakanavia eli meridiaaneja, sekä niillä olevia akupisteitä, joiden kautta vyöhyketerapia myös toimii ja vaikuttaa.

Vyöhyketerapiahoito vilkastuttaa veren- ja imunestekiertoa, sekä koko kehon aineenvaihduntaa, poistaen mm. kuona-aineita.

Elimistöä siis vauhditetaan hermoston ja verenkierron, imunestekierron ja energiakierron kautta. Se on kehon omien toimintojen käynnistämistä, tehostamista ja tasapainottamista.

Vyöhyketerapiahoito on ennaltaehkäisevää terveydenhoitoa. Rentoutumiseen ja stressinhallintaan vyöhyketerapia on loistava hoitomuoto.

 

Mitä tapahtuu ensimmäisellä hoitokerralla?

Ensimmäisellä hoitokerralla asiakkaalle tehdään haastattelu, jossa kartoitetaan terveydentila. Hoito kestää n. tunnin, lapsilla hoitoaika on lyhyempi.

Vyöhyketerapialla voidaan hoitaa mm. erilaisia stressin aiheuttamia oireita, ruuansulatusongelmia, aineenvaihduntaongelmia, turvotuksia, päänsärkyjä tai niska-hartiaseudun jännitystiloja.

Vyöhyketerapiahoitoa voidaan tehdä myös verenpainepotilaille, tasaamaan kehon hormonitoimintoja ja kohottamaan kehon omaa vastustuskykyä.

Hyviä hoitotuloksia on saatu myös pienten vauvojen koliikkivaivoissa sekä muissa lasten terveysongelmissa kuten mm. vastustuskyvyn kohottamisessa infektiokierteiden yhteydessä, yökastelussa, vatsan toiminnan häiriöissä ja kasvukipujen hoidoissa.

 

The Back Roomin vyöhyketerapeutti

Meillä The Back Roomissa sinua palvelee vyöhyketerapeutti Virpi Hoffrén. Virpi on hoitotyön kokenut ammattilainen.

Varaa aika Virpille suoraan netistä tai puhelimella 040 508 1980.