Hyvinvointivalmentaja Riikka Moisio

Laillistettu psykologi
Certified coach, NLP Master Practitioner

Hyvinvointivalmentaja Riikka Moisio

Hyvinvointivalmentaja Riikka Moisio

 

Olen Riikka Moisio, laillistettu psykologi ja The Back Roomissa keskityn asiakkaiden hyvinvoinnin tukemiseen.

Olen empaattinen, innostuva ja aidosti kiinnostunut niin työstäni kuin ihmisistä. Uskon itsetuntemuksen voimaan ja haluan auttaa ihmisiä sen vahvistamiseksi. Haluan kannustaa ihmisiä pitämään hyvää huolta itsestään.

Itse tunnustan itseni nykyisin kuntoilijaksi – määritelmä, jota kavahdin vuosia, koska se ei sopinut tanssijan identiteettiini, jonka olin itselleni nuoruudessa luonut. Nykyään voin sanoa olevani oikea psykologi, mutta keittiötanssija. Minulla on kolme lasta ja tiedän, kuinka helppoa on löytää tekosyitä, kun aikaa on vain olevinaan liian vähän kaikkeen.

Jos etsit armotonta piiskuria, niin en ole sinulle sopiva henkilö, sillä minun tapani olla avuksi on lempeän vaativa. Tulen kyseenalaistamaan selityksiä, joita itsellesi tarjoilet, mutta olen aina sinun puolellasi ja haluan ymmärtää sinut oikein.

 

Työurani ja lisäkoulutukseni

 

Olen tehnyt työurani työ- ja organisaatiopsykologina ja toimin myös konsulttina soveltuvuusarvioinneissa, esimiesvalmennuksissa ja uraohjauksessa. Ammatillinen taustani tuo ymmärrystä mm. erilaisiin persoonallisuuksiin, motivaatiotekijöihin, työelämään, elinkaaren erilaisiin kehitystehtäviin, yksilön vahvuuksien ja kehitysalueiden pohtimiseen.

Olen kiinnostunut positiivisen psykologian viitekehyksestä ja opiskellut mm. NLP:tä (neuro-linguistic programming). Lisäksi olen Certified Business Coach. Kaikkein eniten olen kuitenkin oppinut olemalla vuorovaikutuksessa erilaisten ihmisten kanssa.

 

Mitä hyvinvointivalmennus on?

 

Jokainen The Back Roomin asiantuntija tähtää työssään sinun hyvinvointisi tukemiseen – niin myös hyvinvointivalmennus, ihan nimensä mukaisesti. The Back Roomin hyvinvointivalmennuksella tarkoitetaan yksilön psyykkistä tukemista jonkin hänen hyvinvointinsa kannalta merkityksellisen asian äärellä.

Hyvinvointivalmennus pohjautuu psykologiseen asiantuntemukseen, ratkaisukeskeiseen lähestymistapaan ja selkeään coaching-prosessiin, jossa määritellään henkilökohtainen tavoite, jonka edistymistä prosessi seuraa. Hyvinvointivalmennus koostuu tutustumiskäynnistä sekä varsinaisesta coaching-prosessista (3 tapaamista) ja siihen kuuluvista välitehtävistä.

 

Tutustumiskäynti

 

Tutustumiskäynnin tarkoituksena on nimensä mukaisesti tutustua. Muun muassa näitä kysymyksiä käydään yhdessä läpi:

 • Onko valmentaja sellainen, että haluat työstää tavoitettasi hänen kanssaan?
 • Onko tavoitteesi sellainen, jota valmennuksen keinoin voidaan tukea?
 • Millainen olisi hyvä aikataulu ja käytännön toteutus koko prosessille?

Tämän jälkeen sovitaan, ryhdytäänkö valmennusprosessiin, lykätäänkö sitä tuonnemmaksi  vai todetaanko, että valmennus ei ole tähän tilanteeseen paras mahdollinen tukimuoto.

Tutustumiskäyntiä voi käyttää myös yksittäisinä käynteinä kun esimerkiksi:

 • kaipaat sparrausta jonkun tilanteen äärellä
 • haluat apua ajatusten jäsentämiseen, päätöksentekemiseen tai päätöksessä pysymiseen
 • tarvitset vahvistuskäynnin coachingprosessin jälkeen

 

Hyvinvointivalmennusprosessi

 

Hyvinvointivalmennus koostuu kolmesta tapaamisesta, jotka voivat olla vaikkapa The Back Roomissa tai  lenkkipolulla Pyynikillä tai puhelimessa tai verkossa.

Ensimmäisessä tapaamisessa kirkastamme yhdessä tavoitettasi eri näkökulmista, mietimme voimavaroja tavoitteen saavuttamiseksi sekä mahdollisia esteitä, luomme aikataulun ja sovimme tulevat tapaamiset, toimintatavat, välitehtävät sekä mahdolliset muut prosessia tukevat toimet.

Toisessa tapaamisessa tarkastelemme tavoitteen edistymistä ja teemme tarvittaessa tarkennuksia mm. tavoitteen, voimavarojen ja estävien tekijöiden suhteen.

Kolmannessa tapaamisessa päättelemme prosessia ja mietimme tavoitteen mukaisia jatkotoimia: miten tästä eteenpäin.

Valmennuksen yhteydessä saat myös välitehtäviä, jotka tukevat omaa prosessointiasi. Valitsemme yhdessä sinulle sopivat valmentajan ”vierelläkulkemisen” muodot: mahdolliset muistutus- tai tsemppiviestit, sparrauspuhelut tms.

 

Kenelle hyvinvointivalmennus sopii?

 

Hyvinvointivalmennus sopii esimerkiksi sinulle, jos

 • tavoittelet parempaa tasapainoa työn ja vapaan välillä
 • olet tehnyt päätöksen hyvinvointisi eteen
 • kaipaat tukea elämänmuutokseesi
 • valmistaudut johonkin sinulle merkitykselliseen asiaan
 • haluat oppia itsestäsi lisää
 • haluat kehittää taitojasi itsesi johtamisen / palautumisen / itsekurin / energisen arjen tms. saralla
 • totuttelet elämään jonkun sinulle uuden asian kanssa

Hyvinvointivalmennus ei ole terapiaa, eikä korvaa mitään lääketieteellistä toimenpidettä. Hyvinvointivalmennuksen tarkoitus on vahvistaa sinun voimavarojasi.

Tervetuloa luokseni joko yksittäiseen keskusteluhetkeen ja tilannekartoitukseen! Voit varata ajan puhelimella tai netissä!

Olet tervetullut käymään myös tutustumismielessä, jos mietit vielä mahdollista valmennusprosessia. Korona-aikaan voimme tavata juuri haluamallasi tavalla: The Back Roomissa / puhelimitse / online-yhteydellä.