Kiropraktikko Anu Härmä-Hietavala

Kiropraktikko, Doctor of Chiropractic D.C.

Anu Härmä-Hietavala

 

Olen valmistunut kiropraktikoksi Englannin Bournemouthista, Anglo-European College of Chiropractic -koulusta, vuonna 1992.

Kiropraktikkona vahvuuteni on perusteellinen kiropraktikkotyö, hyvät palpaatio- ja manipulaatiotaidot, sekä lihashuoltotekniikat. Päivittäisessä työssäni käytän erilaisia kiropraktisia tekniikoita, ja lisäksi käytän tarvittaessa akupunktioneuloja.

Minulla käy kaikenikäisiä asiakkaita vauvasta vaariin, ja mummoon. Suurin osa asiakkaista on kuitenkin työikäisiä.  Vaikka suurin osa asiakkaistani tulee vastaanotolleni kivun vuoksi, joskus asiakas haluaa tulla vain tarkistuttamaan, onko kehossa kaikki hyvin, esimerkiksi kaatumisen jäljiltä. Myös odottavia äitejä, vauvoja, lapsia ja nuoria tarkistan ja hoidan oikein mielelläni.

Yläselän vaivat, niska-hartia- ja pään alueen kivut ja jumit ovat yleisiä käyntiaiheita. Nämä vaivat  liittyvät useasti pöydän ääressä, tietokoneella tehtävään työhön.

Rintakehällä jumitus voi olla niin hankalaa, ettei pysty edes hengittämään rennosti. Nämä rintakehän vaivat ovat yleensä erittäin kiitollisia hoitaa.

Alaselän, lantion ja SI-nivelten vaivat ovat yleisiä. Ne onneksi harvemmin säteilevät iskiasoireena alaraajaan, mutta voivat kyllä tällaistakin oiretta aiheuttaa. Yllättävän usein pelkkä pakaralihaksista peräisin oleva kireys voi juontaa iskiastyylisesti alaraajaan säteillen. Nämä ovat kiropraktisin tekniikoin useimmiten aika vaivattomia hoitaa.

Mielestäni minulla on kuitenkin aika tarkka vainu tapauksissa, jolloin en koe hoidostani olevan apua. Silloin suosittelen, että asiakas hakeutuu lääkärin hoitoon.

Ihmiskeho on parhaimmillaan upea toiminnallinen kokonaisuus, jonka toimivuutta pitää, ja kannattaa, vaalia läpi elämän. Ikääntyessään keho jäykistyy, ja kudosten joustavuus vähenee. Kiropraktiikka auttaa kehoa pysymään nuorekkaana juuri toiminnallisuuden myötä – se pitää nivelet joustavina. Joustavin nivelin on helpompi liikkua. Liikkuva ja notkea nivel vaimentaa iskuja paremmin, ja tällöin koko keho pysyy kimmoisampana.

Kiropraktiikassa hoidon teho ulottuu syvälle. Hoito normalisoi nivelen liikkuvuutta, ja luo siten tasapainoisemman toiminnallisen yhteyden niveltä liikuttavan lihaksen ja nivelen välille. Tämä yhteys puolestaan stimuloi kudosten välisiä hermoyhteyksiä. Olen monesti työssäni pistänyt merkille, että vaikka asiakkaalla olisikin paljon tietoa omasta kehostaan, ja hän huoltaisikin sitä hyvin, hiipii lihasepätasapaino siitä huolimatta pikkuhiljaa itse kullekin. ”Tietoiseenkin” kehoon.

Olen kotoisin Jämsänkoskelta. Aloitin alunperin praktiikkatyöni Jyväskylässä 1992. Aloin kuitenkin pian Jyväskylän vastaanoton avaamisen jälkeen pitää rinnakkaispraktiikkaa Jämsässä, jota jatkan edelleen. Täällä Tampereella olen työskennellyt osa-aikaisesti joulukuusta 2017 lähtien.

Olen naimisissa ja kahden aikuisen lapsen äiti. Harrastan kuntoliikuntaa ulkoillen, lisäksi melon ja ratsastan, luonto lähelläni.

Tervetuloa vastaanotolleni, varaa tästä aika Tampereelle! 

Varaa tästä aika Jämsän vastaanotolle!