”Olen oiennut ihan silmissä”

Marja-Leena, 72 vuotta

Marja-Leenan aktiivista elämää niin työvuosina kuin eläkkeellä on varjostanut hankala selkävaiva, kierreskolioosi. Silti hän nauttii puuhailustaan omakotitalossa sekä lastenlastensa kanssa ja jaksaa harrastaa liikuntaa.

”Iloinen mieli ja kiitollisuus pitää minut käynnissä”, kiteyttää Marja-Leena.

Koko työelämänsä ajan Marja-Leena on huoltanut selkäänsä käymällä kiropraktikolla.

”Säännöllinen käynti kiropraktikolla auttoi minua pärjäämään läpi työelämän. Nyt myöhemmällä iällä vaiva on pahentunut ja siksi kiropraktikkoni suositteli, että hakeutuisin hoitoon hierojalle, The Back Roomin Riia Mattilalle. En ole aikaisemmin uskaltanut kokeilla hierontaa selkävaivaani, mutta nyt täytyy sanoa että olen kyllä tosi tyytyväinen, että uskalsin.”

Riia Mattila on Marja-Leenan mukaan pystynyt auttamaan häntä merkittävästi ja pitämään hänen ryhtinsä enemmän suorassa.

”Riia hieroo lihaksia niin, että pysyisin enemmän suorassa ja hän on kyllä aika hyvin onnistunut siinä. Ihan kivuttomaksi selkääni ei saa, täytyy vaan koittaa elää sen kanssa. Mutta tyttärenikin sanoi, että olen oiennut ihan silmissä!”

Marja-Leena on hieronnan lisäksi käynyt The Back Roomissa myös fysioterapeutilla, joka antoi hänelle erityiset jumppaohjeet.

”Olen tehnyt jumppa- ja venyttelyliikkeitä yhdessä sekä Riian kanssa yhdessä että kotona.”

Liikkuminen toimii Marja-Leenan mielestä hyvänä lääkkeenä selkävaivoihin. Korona-aikaan hän ei ole juurikaan päässyt harrastamaan lempilajiaan eli tanssia, mutta sen sijaan on reippaillut ulkona ja tehnyt puutarhahommia.

Säännöllinen hoito ja hyvä hoitosuhde on tärkeää

”Skolioosi pahenee niin salakavalasti, ettei sitä huomaa eli ihan vaivihkaa. Ja ihmisen elimistö on sellainen, että se sopeutuu pikkuhiljaa tapahtuviin muutoksiin. Näitä muutoksia voin kuitenkin estää tai hidastaa kun käyn hoidossa säännöllisesti.”

Säännöllinen hoito tarkoittaa Marja-Leenan kohdalla kahden viikon ja ajoittain jopa viikon välein toistuvaa hierontakäyntiä. Hänen mielestään itsensä huoltaminen on sitä tärkeämpää mitä enemmän ikää tulee lisää.

”Hieronta ei paranna minun vaivaani, mutta auttaa elämään sen kanssa ja helpottaa liikkumista.”

Marja-Leena arvostaa Riian kokonaisvaltaista tapaa hoitaa sekä hyvää hoitosuhdetta.

”Riia on myös ihana ihminen, ja hoito menee kyllä ihan toisella lailla perille, kun on hyvä hoitosuhde. Ja minun mielestäni hoidon tarkoitus on myös saada ihminen hyvälle tuulelle. Me nauretaan paljon Riian kanssa yhdessä ja lähden hoidosta aina hymyillen.”

Marja-Leena on saanut tyttärensäkin innostumaan hieronnasta ja hän on suositellut The Back Roomia monille muille.

”Siellä on aina lämmin vastaanotto ja tulee tunne, että ihan kuin kotio menisi. Lämmin ilmapiiri on hoidon onnistumiseksi tärkeää.”