”Hyvä hieroja pystyy lukemaan asiakastaan”

Katariina (49 v.) on käynyt hierojalla omien sanojensa mukaan ”aina”.  Tavoitteena oli löytää uusi hyvä hieroja ja hän päätyi The Back Roomiin ystävänsä suosituksesta.

”Heti ensimmäisen kerran jälkeen tuli fiilis, että tulen toistekin,  hierontaote tuntui itselle juuri sopivalta. Saan jokaisella hoitokerralla aina siihen hetkeen sopivaa hierontaa ja saan toivoa, onko hoito rentouttavaa vai pureudutaanko johonkin erityiseen vaivaan. Olen ollut tosi tyytyväinen Riian tapaan hoitaa.”

Katariinalla on pitkäaikainen selkävaiva ja siksi hierojalla käyminen on hänelle erityisen tärkeää.

”Minulla on tiettyihin liikuntalajeihin liittyen toispuoleista alaselkävaivaa, kipuilua, jumeja ja jalassa hermosärkyä. Liikuntalajit on vaihtuneet iän myötä, esim. pallopelit olen joutunut jättämään pois ja juoksemaan en pysty. Harrastan kyllä muuta kestävyysliikuntaa.”

Katariinan mukaan vaivat eivät ole tyystin poistuneet, mutta hieronta noin kolmen viikon välein on helpottanut hänen kipujaan, avannut paikkoja ja rentouttanut.

”Hieronnan lisäksi olen saanut kotihoito-ohjeita ja olen muistanut niitä toteuttaa. Tähän selkävaivaani liittyen minulla on ollut muutenkin jo vuosia eri liikkeitä, joita olen tehnyt päivittäin.”

Hierojia ja myöskin hierontaotteita on erilaisia. Mistä tunnistaa juuri itselle hyvän hierojan?

”Hierontaote pitää olla heti sellainen, että sillä on vaikutusta. Sen pitää olla myös aina tilanteeseen sopiva eli hyvä hieroja pystyy ”lukemaan”, mitä paikkaa ja millä tavalla hierotaan. Riia on löytänyt hyvin myös uusia paikkoja, joita hieromalla saa kroppaa auki. Olen oppinut, että esim. selkävaivaa pystyy aukaisemaan monesta muustakin paikasta ja ennen minua onkin hierottu liian paikallisesti. Riialla on hierojana laajempi ote sekä näkökulma.”

Hyvä hieroja hoitaa asiakasta kokonaisvaltaisesti

Katariina arvostaa erityisesti Riian kokonaisvaltaista tapaa hoitaa asiakastaan, mikä juontuu myös hänen sairaanhoitajan taustastaan.

”Riialla on laaja-alaisempi näkemys, mistä jumit kropassa yleensäkin johtuu ja mielen yhteydestä kehoon. Asiakkaana koen, että tulen kokonaisvaltaisesti huomioiduksi.”

Kehon huolto ja huollattaminen on Katariinan mielestä välttämätöntä, erityisesti kun ikää tulee lisää.

”En mene hierontaan sillä idealla, että joku tietty vaiva parantuisi kokonaan. Minulle on tärkeää rentoutuminen, hyvän mielen saaminen ja itsensä hoitaminen. Olennaista on myös saada aikaa itselleen. Siitä kaikesta mielelläni maksan ja yritän löytää aikaa hierojalla käyntiin säännöllisesti.”