”Hierojalla käynti on lisännyt yleistä hyvinvointiani”

Hierojalla käynti on ollut paljon liikuntaa harrastavalle Elisalle (34 v.) jo pitkään olennainen osa kehonhuoltoa.

The Back Roomin Riia Mattilan hierontaan Elisa hakeutui toisen hierojan suosituksesta pari vuotta sitten. Hän tunsi tarvitsevansa hoitoa ihan ”yleisjumin” vuoksi, ilman mitään erityistä vaivaa. Alaselän jumiin Elisa on saanut apua myös kiropraktikolta.

”Tunnen olevani sellainen maanantaikappale ja minulla on aina ollut kankeutta kehossa. Siksi harrastan viikottain monipuolisesti liikuntaa: käyn kuntosalilla, ryhmäliikuntatunneilla, kehonhuoltotunneilla ja joogaan.”

Elisan mukaan Riia erottautui heti ensimmäisellä kerralla muista aiemmista hierojista.

”Riialla on vaan ihan eri ”tatsi”, hän lähtee yksilöllisesti hieromaan ja löytää aina juuri ne eniten hoitoa kaipaavat paikat. Lisäksi hoidon aikana käydään keskustelua ja siinä saan samalla arvokkaita vinkkejä itsehoitoon.”

Elisa arvostaa erityisesti Riian lempeää tyyliä, joka antaa asiakkaalle aikaa prosessoida asioita.

”Riialla on hienovarainen ja lempeä tapa ilmaista asioita. Hieronnassa kunnioitetaan kehoa ja kehon viestejä eikä runnota väkisin.”

Hieronnassa kannattaa Elisan mielestä käydä myös siksi, että on tärkeää pyhittää aikaa itselle ja oman kehon huolenpidolle.

”Lisäksi hieroja voi antaa uusia näkökulmia omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen.”

Kuinka usein hierojalle?

Kuinka usein sitten kannattaisi käydä huollattamassa kehoaan? Elisa kertoo, että hänelle sopiva sykli on kahden viikon välein 1,5 tuntia kerrallaan.

”Suosittelisin muille, että vähintään kerran kuussa tunnin aika olisi hyvä sykli. Ajattelen, että olennaista on hyvinvoinnin ylläpitäminen ja ongelmien ennaltaehkäisy sen sijaan, että menisi hoitoon vasta silloin kun keho on jo liian jumissa.”

”Ja itse tekemällä ei saa huollettua tiettyjä kohtia kehossa ollenkaan. Jos en kävisi hierojalla, niin oma kehonhuoltokin jäisi varmaan vähemmälle.”

Hoidon vaikutusta voidaan ylläpitää ja tehostaa asiakkaalle annettavilla kotihoito-ohjeilla.

”Minulle kotiohjeet on olleet olennaisen tärkeitä, olen saanut mm. kehoa vahvistavia jumppaohjeita ja venyttelyohjeita kyljille tai lonkankoukistajille, joita en ole itse edes tajunnut venytellä.”

Hierojalla käynti on lisännyt kehotietoisuutta

The Back Roomissa pyritään kokonaisvaltaiseen hoitoon ja tarpeen tullen ohjataan asiakasta käymään myös muilla saman katon alla toimivilla asiantuntijoilla, kuten kiropraktikolla tai fysioterapeutilla.

”Kävin Riian suosituksesta kiropraktikolla kun minulla oli alaselässä jumi ja kiropraktikko antoi puolestaan hyviä vinkkejä hierojalle jatkohoitoani varten.”

Miten hierojalla käynti on vaikuttanut Elisan elämään ja hyvinvointiin yleensä?

”Olen kehotietoisempi ja yleinen hyvinvointini on lisääntynyt. Olen luonteeltani nopeatempoinen ja tehokas, mutta nykyään osaan rauhoittua ja tiedän mitä on kokonaisvaltainen itsensä hyvinvoinnin äärelle pysähtyminen.”

”Kaiken kaikkiaan voin selkeästi ja kokonaisvaltaisesti paremmin. Tietoisuus omasta kehosta ja siihen vaikuttavista tekijöistä sekä oma toimijuus ja vastuunotto omista asioista on lisääntynyt.”

Tutustu Back Roomin hyvinvoinnin ammattilaisiin ja varaa aika.