Jaakko Vallin käyttämät tekniikat

 

Kraniaaliterapia

Kraniaaliterapia on hyvin hellävarainen ja turvallinen tekniikka, jossa pyritään kevyellä kosketuksella vapauttamaan kallon luita ja kallossa olevia jännitystiloja. Nämä toiminnalliset häiriötilat voivat helposti aiheuttaa hermoärsytystä keskushermostossa tai aivohermoissa sekä olla myös selkäongelmien taustalla.

Lue lisää kraniaaliterapiasta!


Soveltava kinesiologia

Eri elimien toiminnalliset ongelmat voivat nekin aiheuttaa nikamien toimintahäiriöitä. Nämä voivat johtua esim. hivenainepuutoksista, maksan myrkytystiloista tai suoliston bakteerikannan epätasapainosta. Soveltavan kinesiologian avulla näitä ongelmia voidaan tarkemmin analysoida testaamalla lihaksia ja määrittämällä, mistä kudoksista hermoärsytys on peräisin.

Lue lisää kinesiologiasta!

 

Neuro Emotional Technique (NET)

Monissa tilanteissa on normaalia ja tervettä reagoida tunteella. Joskus vaikeat kokemukset voivat kuitenkin aiheuttaa liikaa stressiä mielessä ja kehossa. Tämä voi puolestaan johtaa sekä fyysisiin vaivoihin että tunnelukkoihin ja saattaa vaikeuttaa tavoitteiden saavuttamista.

Neuro Emotional Technique on menetelmä, jonka avulla voidaan arvioida ja helpottaa kehon sisäisiä stressitekijöitä, jotka muodostavat esteitä hyvinvoinnille.

Lue lisää NET-menetelmästä!

 

Sensomotoriikka

Sensomotoriikka liittyy hermolihasjärjestemän, aivojen ja aistien yhteistoimintaan. Sensomotoriikassa aistit välittävät aivoille tietoa ympäröivästä maailmasta ja aivot puolestaan antavat toimintakäskyt keholle aisti-informaation perusteella.

Sensomotoriikan häiriötiloissa aivomme voivat tuottaa tai saada vääristynyttä tietoa esim. päälle jääneiden primitiivirefleksien tai toimimattomien posturaalirefleksien seurauksena. Näitä häiriötiloja voidaan korjata tekemällä erilaisia liikeharjoituksia.